De Corona horecamaatregelen op een rijtje


Tot 1 juni:
– Geen gasten toegestaan in het restaurant of op het terras.
– Het restaurant mag enkel open voor afhaal of bezorging
– Ook bij afhaal moet 1,5 meter afstand in acht worden genomen.
– Er mogen bij afhaal niet meer dan 3 gasten tegelijk in het restaurant

Vanaf 1 juni (onder voorbehoud):
In het restaurant:
– Er mogen maximaal 30 man in het restaurant. Let op; dit is inclusief personeel!
– De 1,5 meter maatregel blijft geldig (ook binnen het restaurant tussen personeel en   gasten).
– Reservering is voor gasten verplicht
– Er moet bij reservering gevraagd worden of er Corona klachten zijn geweest in de afgelopen weken

Op het terras:
Voorwaarde is dat het terras zitplaatsen heeft.
– Ook op het terras 1,5m afstand worden gehouden tussen tafels en gasten/personeel
– Hoe groter het terras, hoe meer mensen toegestaan zijn. Zolang de 1,5m in acht wordt genomen.
– Voor het terras hoeft niet gereserveerd te worden.
– Als gasten van het terras naar binnen willen dan moet er gevraagd worden of zij klachten hebben gehad, mogen er niet meer dan 30 mensen binnen zijn en dient er 1,5m afstand gehouden te worden.

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het communiceren en implementeren van de regels. Kijk hieronder wat we voor jou kunnen doen om je te helpen. Bijvoorbeeld met een terrasvergunning

Wellicht heb je nog wat andere vragen:


-Mogen groepsreserveringen worden aangenomen? 

Groepsreserveringen mogen niet aangenomen worden ivm groepsvorming en mobiliteit

Mag ik meerdere shifts in mijn restaurant draaien?
Reserveren mag ook in meerdere shifts zolang de algemene maatregelen goed worden toegepast (1,5 meter afstand, reserveren, hygienemaatregelen etc)

Hoe zit het met cafés en bars? 
Voor binnen is er geen eis om aan een tafel te zitten. Statafels of zitten aan de bar is toegestaan mits er ook gereserveerd is, 1,5m afstand wordt gehouden en hygienemaatregelen worden toegepast.

-Wat als 1,5m afstand in mijn restaurant onmogelijk is?
In dat geval is het ook toegestaan om andere oplossingen te implementeren zoals harde schotten of looproutes.

Wanneer komt er verdere versoepeling?
Als alles goed blijft gaat wordt de hoeveelheid toegestane personen in de horeca verhoogd tot 100 per 1 juli.

Wat kan ik verder nog doen als horecaondernemer?
Denk voor opening goed na over alle praktische aspecten. Dus ook over looproutes, hygiëne bij de toiletten, ruimte in de keuken etc. Indien je hier hulp bij nodig hebt kunnen wij daarin adviseren.

Kijk hieronder voor alle noodvoorzieningen die mogelijk zijn voor horeca ondernemers en hoe wij kunnen helpen. 

 

Hoe kunnen we je helpen?

Wij kunnen horecaondernemers helpen in deze moeilijke periode met coronamaatregelen met de volgende zaken:

  • Adviseren welke overheidssteun aangevraagd kan worden per specifieke horecazaak. Dit kan verschillen per situatie.
  • Bemiddelen in huurcontracten (bijvoorbeeld huuruitstel aanvragen of tijdelijke huurverlaging).
  • Het aanvragen van horecavergunningen om meer ruimte te creëren zodra er weer gasten worden toegestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een terrasvergunning
  • Advies in het implementeren van de 1,5m maatregel in restaurants die wellicht na de versoepeling van de huidige coronamaatregelen in stand zal blijven.
  • Doorstart van je horecabedrijf: indien het echt niet anders kan kunnen wij helpen bij de bemiddeling van de doorstart van je horecabedrijf.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of een specifieke vraag.

Wat kan je zelf alvast doen?

Uiteraard zijn horecaondernemers zelf ook al weken bezig met het risico beperken voor hun eigen horecazaak tijdens deze coronamaatregelen. Denk onder andere alvast hieraan:

  •  Extra inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers: de TOZO zorgt ervoor dat ondernemers tijdelijk een inkomensondersteuning kunnen krijgen voor drie maanden. Kijk bij je eigen gemeente (waar je woont) of je in aanmerking komt voor deze regeling en hoe je deze aan moet vragen. Dit kan via een versoepelde procedure. Wel heb je ten alle tijden een DigiD inlogcode nodig.
  •  Tijdelijke tegemoetkoming loonkosten: met de NOW regeling (noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud) zorgt ervoor dat de overheid tijdelijke ondersteuning biedt in het betalen van de loonkosten van je personeel. Deze kan aangevraagd worden via www.uwv.nl
  •  Versoepeling uitstel van betaling belasting: tijdelijk kan er door (horeca)ondernemers op een eenvoudigere manier uitstel van betaling voor de belasting worden aangevraagd.
  • Compensatieregeling: wellicht kom je met je horecaonderneming in aanmerking voor de eenmalige compensatieregeling van €4000. Check hiervoor het noodloket van de overheid.